Je bevindt je hier:

Baanbrekers Kickstart

Baanbreken begint met een vraag en een leertraject

Baanbrekers: wat wil jij in beweging brengen?
Bij Baanbrekers ga je drie belangrijke stappen zetten.

Stap 1: De eerste stap is het inzicht krijgen in processen. Waarom gaan de dingen zoals ze gaan in de bouwsector? Hoe komt het dat we zoveel conflicten kennen in de sector? Wat is je eigen rol in dit systeem? Je krijgt inzicht in het huidige systeem en je krijgt daarbij de spiegel voorgehouden.

Stap 2: De tweede stap is het opzetten van experimenten om op onderzoek uit te gaan hoe je in je eigen projecten beweging kunt realiseren. Bijvoorbeeld door een nieuwe vorm van samenwerken te proberen, of een nieuwe techniek toe te passen. Je maakt kennis met innovators en je gaat in groepsverband eigen experimenten opzetten.

Stap 3: De derde stap is om je experiment op te schalen: hoe maak je het groter dan die ene keer? Hoe maak jij impact? 

De cruciale beginvraag is: wat wil jij in beweging brengen? 

Na de leergang
Het realiseren van een verandering is een uitdagend avontuur: het vraagt om uithoudingsvermogen, leiderschap en ondernemersvaardigheden. Of je nu wilt veranderen vanuit je rol in een organisatie of als ondernemer. De Baanbrekers bieden je een groot netwerk van gelijkgestemden waarbinnen jij je gaat ontwikkelen. Je krijgt zowel theoretische als ervaringskennis over veranderprocessen aangereikt. Ook kun je diverse samenwerkingsverbanden aangaan. 

Kortom: 

- Ben jij werkzaam in bouwprojecten en wil je vernieuwing in je projecten concretiseren? 
- Zoek je daarbij een netwerk van partners en gelijkgestemden om van te leren? 
Dan is de leergang iets voor jou! 

De kickstart leergang Baanbrekers biedt jou de context om je als impactvol vernieuwer te ontwikkelen. De sfeer is uitdagend en informeel, maar niet vrijblijvend: jouw leervraag bepaalt namelijk de inhoud van het traject. Samen met de ervaringsdeskundige coaches ontwerp je het leertraject dat daardoor naadloos aansluit op je leerwens. 

Wat leer je
Je beseft je dat verandering bij jezelf begint. Impactvol veranderen vraagt om kennis, inzichten en een goed netwerk van gelijkgestemden. Bij Baanbrekers leer je:

- De slag te maken tussen abstracte veranderdoelstellingen naar de concrete praktijk
- Je netwerk effectief te vergroten en te onderhouden, gericht op wat jouw helpt in het realiseren van je ambities
- In de schoenen te staan van al je ketenpartners. Wat is voor hen belangrijk en hoe leren ze jou beter kennen, zodat de samenwerking soepel verloopt

Opbouw traject
Wil je je ontwikkelen als Baanbreker, schrijf je dan in voor de leergang. De leergang bestaat uit een kickstart van 2 x 2 daagse en 2 x 1 daagse. Het vervolg ga je gezamelijk ontwerpen. De coaches zijn ervaren Baanbrekers, die graag hun kennis en ervaring met jou delen. Samen heb je de regie over wat je wilt bereiken. Uitgangspunt is jouw ambitie: wat wil jij in beweging brengen? Dat kan zijn een betere samenwerking in een project of een innovatie toepassen zoals een duurzame brug. Tijdens je intake verkennen we jouw ambitie en zoeken we de juiste match met je leergroep.

Jouw coaches
De leergang wordt begeleid door ervaren Baanbrekers in de Bouw. Tijdens de begeleiding worden zij ondersteund door professionele en ervaren coaches van Kessels & Smit. De coaches voor de volgende leergang vind je hier. 

Deelname
Inschrijven kan via onze site. Serena Scholte zal vervolgens contact met je opnemen voor de planning en intake.

Locatie
De eerste twee bijeenkomsten vinden plaats op een bijpassende locatie. De overige bijeenkomsten plan je gezamelijk in op locaties die relevant zijn voor jouw groep.

 

Website door CM Specialist