Je bevindt je hier:
 
Nieuwsbrief zomer 2014
nieuwsbrief-zomer-2014
4 juli 2014
Baanbrekers in de Bouw header

Baanbrekers in de Bouw

 

Masterclass Daan Roosegaarde 11 juni

 

Lassen Schrootstrijd Lassen Schrootstrijd

 

Op 11 juni gaf Daan Roosegaarde zijn zinderende Masterclass, waarin de deelnemers een kijkje namen in zijn brein en zijn werk. Een uur lang gaf hij een lezing en natuurlijk kwamen zijn pareltjes langs, zoals de Smart Highway, zijn Smogdiamanten en nog weer recenter zijn Crystal project. Iedere keer verrast Daan met de bijzondere combinaties die hij maakt tussen partijen (Louis Vuitton en de smogringen), tussen werelden (kunst meets bouw meets politiek). Zijn rode draad is altijd schoonheid en een maatschappelijke gedrevenheid. Daan verkoopt vaak een 'nee', om een mooie 'ja' te krijgen. Hij zegt hierover: het gaat niet over het product of proces, het gaat over het verhaal. De kracht van een mooi verhaal maakt dat er beweging komt.
 

Mozafar Said, CD5 Mozafar Said, CD5

 

Na de lezing was er ruim een uur de tijd om vragen te stellen aan Daan. En dat deden de deelnemers dan ook graag. Persoonlijke vragen over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt (Daan: "Uit mooie locaties. Ik werd nog eerder verliefd op mooie plekken dan op vrouwen") worden afgewisseld met problemen die hem worden toegeworpen. Op de vraag wat hij met 1.000 kilo betonafval zou doen, gaf hij als tip vooral andere werelden te betrekken om hier over na te denken. Want afval bestaat niet. Na afloop bleven de deelnemers lang napraten.

 

Door de bijzondere groepstickets waren er Baanbrekers die relaties mee hadden genomen. Andere Baanbrekers hadden de kans benut om elkaar weer te zien. Bestaande en nieuwe relaties maken nieuwe verbindingen. Ik sprak de dame van het beton, naast haar een glunderende vrouw van Fundeon. Zij hadden elkaar gevonden om het onderwijs na te laten denken over het betonprobleem. Samen aan de slag op innovatieve wijze. De boodschap van Daan heeft indruk gemaakt.
 

Mozafar Said, CD5 Mozafar Said, CD5

 

Was je er niet bij dan kun je nog online terugvinden: Bjorn Bouwmeester schreef een prachtige blog met zijn ervaringen. Hier vind je filmsnippers die een indruk geven van hoe die gesprekken verliepen. Ook op twitter barstte het los van enthousiaste reacties!


Mozafar Said, CD5

 

Mozafar Said, CD5

 

 

Ook Daan was erg enthousiast over de groep. Hij roemde de sfeer: deze Baanbrekers gaan echt beweging veroorzaken!

 

Hoe gaat het met Ronde 10?

 

In de vorige nieuwsbrief kondigden we een aantal grote veranderingen aan die we hebben doorgevoerd in ronde 10. De aanpassingen zorgden voor een record aantal inschrijvingen van 19 Baanbrekers.
Een van de voornemens van de Regiekamerleden was hun betrokkenheid te vergroten. De afgelopen maanden hebben Regiekamerleden Rolf Mars, Lars Teulings, Jaap Kruijt, Rene de Boer en Marten Klein gas gegeven en gaan in gesprek met de Baanbrekers. Op deze manier is een waardevolle dimensie aan de gesprekken toegevoegd; het strategische perspectief. Baanbrekers krijgen antwoord op de vraag ‘ wat vindt de top?‘ Een van de Baanbrekers analyseert haarscherp: ‘de top is met dezelfde opgave bezig als wij in de leergang. Het is goed dat we meer samen optrekken.‘

 

Dan zijn er de assistent coaches: Edwin de Kuiper en Frank Groot hebben als eerste de handschoen opgepakt om als oud-Baanbrekers de groep te begeleiden. Zij geven aan dat deze nieuwe rol niet alleen zorgt voor ontwikkeling van hun eigen coachvaardigheden, maar ook hun eigen Baanbrekerschap actief houdt. Het mes snijdt aan twee kanten.


In de zomer krijgen de Baanbrekers een schrijfopdracht mee. Wil je deze opdracht ook doen, dat kan! Hij staat hier online.


 

Minister Blok in gesprek met Baanbrekers in de Bouw

 

Mozafar Said, CD5

 

Op 24 september a.s. zal minister Blok in gesprek gaan met de Baanbrekers in de Bouw. Negentien Baanbrekers zullen hem in de leergang ontvangen om een ochtend lang met elkaar te praten.

Aanleiding voor het gesprek is de nieuwsgierigheid van de minister naar mensen die op de werkvloer aan de slag zijn met het realiseren van verandering en innovatie. Baanbrekers zijn op hun beurt geïnteresseerd in hoe de overheid en in het bijzonder een minister hun ambities kan faciliteren. Het gesprek biedt een mooie gelegenheid om een nieuwe verbinding te maken, die bijdraagt aan de impact van de Baanbrekers.

Nieuwsbrief zomer 2014

 

Agenda

 

2014

 

9 en 10 september

start AMRO groep 3

20 en 12 november

start leergang 11

 

 

Wat levert Baanbrekers in de Bouw op?

 

Overweeg je deel te nemen en wil je weten wat Baanbrekers je oplevert? Wij raden je aan met een Baanbreker zelf in gesprek gaan. Baanbreker William Schutte schreef over zijn deelname zelfs een verslag. Hieruit een citaat:


‘Voor mijzelf ben ik bijzonder te spreken over Baanbrekers in de Bouw. Voor mij gaf het een duwtje in de rug waardoor ik me vrij voel mijn hart te volgen in mijn werk en boven mezelf uit te stijgen. Uiteindelijk was het grotendeels een kwestie van zelfvertrouwen. De inzichten en de tools die we hebben meegekregen hielpen om dat zelfvertrouwen op te bouwen. En nu functioneer ik scherper, kritischer en met een grotere bijdragen aan de afdeling dan voorheen. Ik heb inmiddels al twee concrete voorbeelden van kansrijke initiatieven die ik heb opgestart naar aanleiding van het verworven lef als Baanbreker’.

Wil jij in gesprek met een Baanbreker om meer te weten te komen over wat Baanbrekers voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met ons!

 
Terug naar boven
 
 

Lassen Schrootstrijd

 

 

Vragen aan jou:

 

Lijkt het je leuk als de Baanbrekersgroep een keer bij jou op kantoor langskomt? Of zou je het interessant vinden om als assistent coach aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Serena@uturnity.nl

 

 

Ronde 11 start in november 2014

 

Het is nog een eind weg, maar regelmatig vragen mensen wanneer de nieuwe ronde Baanbrekers van start gaat. Voor in de agenda: op 20 en 21 november 2014 vindt de eerste fase plaats. De overige data en het inschrijfformulier vind je op onze website.

 

Lassen Schrootstrijd

 

Lassen Schrootstrijd

 

Lassen Schrootstrijd

 Baanbrekers in de Bouw nieuwsbrief

Wil je ook iets kwijt in deze nieuwe nieuwsbrief? Bijvoorbeeld over je project, een succes of juist een probleem? Mail het naar Serena@uturnity.nl

 

 

Volg ons op twitter: @Baanbrekersindebouw en op de Linkedin groep Baanbrekers in de Bouw

 
Terug naar boven

Baanbrekers in de Bouw

Kantoor: De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T  06 471 223 18
info@baanbrekersindebouw.nl
I   www.baanbrekersindebouw.nl

Baanbrekers in de Bouw logo
De opleiding 'Baanbrekers in de Bouw' wordt georganiseerd op initiatief van PSIBouw en de GWW-werkgroep van de Regieraad Bouw. Ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van onze nieuwsbrief besteden, is het mogelijk dat de informatie in onze nieuwsbrief onvolledig of onjuist is. Aan de nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Mail ons als u vragen en opmerkingen heeft of als u een bijdrage wilt leveren aan de volgende editie van de nieuwsbrief.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt dat op elk moment hier aangeven.
Hoe de behoefte aan ‘beheersing’ het gedoe juist in de hand werkt
blog-van-barbara-nieuwe-procedures-om-het-proces-nog-beter-te-beheersen
24 juni 2012
Website door CM Specialist