Baanbrekers in de bouw
Je bevindt je hier:

Baanbrekers aan het woord over de leergang

Afgelopen maanden hebben we een impactanalyse uitgevoerd voor de Baanbrekers in de Bouw. Vijfentwintig Baanbrekers zijn benaderd uit diverse leergangen (2008 - 2016) . Zij hebben hun reflecties op papier gezet en wij delen ze graag met jou! Als je ook enthousiast geworden bent over de leergang, meld je dan aan voor het traject Winter 2017.

No1
"Wat mij nu is bijgebleven is jouw antwoord op mijn twijfel. Ik kwam voor een persoonlijke ontwikkeling in het meekrijgen van medemensen in mijn ideeen en vond dat niet bijzonder geslaagd was. Jij gaf aan dat door mijn inzet geen mensen in beweging heb gezet maar een beweging had gecreëerd. Ik ben daardoor wel bewuster geworden van mijn acties en het effect hiervan op anderen. Mijn dank”

No2
"
Ik vond het goed om in een vrije omgeving eens te sparren het zeer gemêleerde gezelschap, (bloedgroepen, leeftijd, ervaring/functie)Het doet me daarbij deugd dat iedereen wel het hogere doel heeft en dat is plezier hebben in je werk en gezamenlijk iets tastbaars willen neerzetten."

No3
"Voor mij heeft de leergang vooral inzicht gebracht in hoe ik zelf in de sector sta en hoe ik de mensen benader. Het heeft mijn ogen daarin wel goed geopend. Dat is mij het meest dierbare wat ik heb overgehouden aan de leergang. Wat mij het meeste bij is gebleven is het inzicht/bevestiging dat een gezamenlijke samenwerking met openheid en heldere eerlijke communicatie zal leiden tot de best mogelijke sfeer / resultaat. Dit gevoel had ik al voor de leergang echter is dit door de leergang op verschillende manieren teruggekomen en bevestigd. Dit gaat mij verder helpen om op een prettige manier met de verschillende disciplines samen te kunnen werken. "

No4
"Ten eerste dat het voor mij heeft bijgedragen aan het idee dat ik de komende tijd graag met duurzaamheid verder wil als specialisatie en dat allerlei andere thema’s in de sector ook interessant zijn, maar niet per se iets zijn waar ik zelf fulltime mee aan de slag wil. Ten tweede kwamen veel van de discussies me al enigszins bekend voor, bijvoorbeeld vanuit mijn werk bij het lectoraat Nieuwe Cultuur in de Bouwketen bij de HU. Dat is een mooi signaal voor de bouwsector, want blijkbaar is er niet alleen een groep Baanbrekers die discussieert over samenwerking, innovatie en andere verbeteringen in de sector, maar is het gedachtegoed inmiddels gemeengoed bij veel organisaties. Dat betekent natuurlijk niet dat er niet nog veel te verbeteren is, maar de kennis en ideeën worden inmiddels wel breed gedeeld hierover.

No 5
"Zoals jullie ongetwijfeld weten, vond ik de opzet van de leergang ook lastig. Of dit werkt valt of staat mi met de groep en de onderlinge dynamiek. Bij onze groep was het best wel zoeken, maar heeft het uiteindelijk goed uitgepakt! Ik heb het geheel sowieso als leerzaam en verrijkend ervaren en ik kijk er met veel plezier op terug. Ik heb het idee dat het me heeft helpen groeien in mijn functie en dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn sterke en minder sterke kanten!"

No6
"Wat is mij bijgebleven uit de leergang: Perspectief
Er zijn heel veel boeken geschreven over (organisatie)veranderkunde. Bijna altijd gaat het uiteindelijk over methodes of technieken die soms zelfs met elkaar concurreren of elkaar bestrijden. Wat mij uit Baanbrekers is bij gebleven is dat veranderen begint met perspectief zien. Het voeden van perspectieven aan een groep mensen zoals ( bijv. Baanbrekers)  creëert en faciliteert  vrije geesten en toegewijde energie. Jij hebt voor mij perspectief gecreëerd, Hennis heeft dat gedaan, de trip naar Damen heeft dat gedaan, collega Baanbrekers hebben dat gedaan en zo nog een paar."
 

No7
"
Wat ik in ieder geval aan de Baanbrekers heb overgehouden, naast de leuke herinneringen en ontmoetingen (een paar mensen zie ik soms nog eens!), is dat er altijd meer mogelijk is dan je zou denken. Vooral in de samenwerking met opdrachtgevers. Voorbeeld: Ik ben al ruim 2 jaar Technisch Manager (bij het ingenieursbureau) op het project Impakt van RWS CIV en we hebben aan de samenwerking, die in dat project heel essentieel is, een nieuwe dimensie gegevens door het instellen van een vaste samenwerkingsdag waarbij we met alle betrokken partijen op één plek werken. Geen vaste agenda, geen vaste werkplekken. Korte lijnen. Eén club. Iedereen is welkom en alles is mogelijk (ik heb zelfs vorige maand met de opdrachtgever een concertje gegeven in de pauze). Het heeft de mensen korter bij elkaar gebracht en het project een boost gegeven."

No8
"Ik heb veel van de coachstijl afgekeken en het allermooiste: de wending in mijn ambitie om alles te halen uit het nu en te genieten. Life is too short to waist time haha."

No9
"De leergang Baanbrekers in de Bouw is een in mijn ogen niet eindig traject. Wij zijn met z’n allen de weg ingeslagen en die moeten wij dan ook blijven volgen. Dit betekent dan ook dat je met elkaar in gesprek blijft, ervaringen uitwisselt, ondersteunt e.d. Wij hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit blijvend te organiseren, dit moet onze verantwoordelijkheid zijn. Ook goed is om ook meerdere leergangen ervaringen e.d. te laten delen, je niet beperken tot de eigen groep."

Getriggerd door een uitspraak? Laat het ons weten en we brengen je in contact met de bijbehorende Baanbreker!

Website door CM Specialist