Je bevindt je hier:

Club Baanbrekers organiseert: Innovatiepartnerschap DEEL II

In navolging op 7 juni, organiseren vijf Baanbrekers op dinsdag 12 september een tweede sessie Club Baanbrekers
Wederom willen wij met jullie antwoorden zoeken op vraagstukken die in onze sector spelen. Dit zullen we doen via korte workshops. Wij willen het Baanbrekers netwerk hiervoor inzetten, maar zien graag ook mensen die niet van origine in dit netwerk zitten. Dus gasten zijn zeker welkom. Het gaat ons om sectorbreed een zoektocht te doorlopen, waarin we mogelijkheden vinden om samen te werken, van elkaar te leren en kennis te delen.
 

Details
De tweede sessie is dinsdagmiddag 12 september 2017 op De BouwCampus in Delft. Het eerste deel van de middag zal bestaan uit presentaties over terugkoppeling van de eerste sessie (Gem Amsterdam), de kenmerken van het Innovatiepartnerschap door Floris de Boer (expert van PIANOo), Maarten Louwerse (Programma manager GVB) en Gerben Hofmeijer (afgestudeerd op Innovatiepartnerschap aan de TU Delft).
Het tweede gedeelte zoomen we vanuit de eerder gegeven context van “innovatiepartnerschap” in op een case. Op 12 september is dit de case van de Gemeente Rotterdam over de vervangingsopgave van een groot aantal Duikers. Een Rotterdams, nationaal en internationaal probleem. Na een inleiding van Mozafar Said (gemeente Rotterdam) maken wij een gezamenlijke duik in het diepe (Deep Dive) en gaan we met elkaar de dialoog aan in workshops op de volgende vragen:
- Wie zijn er nodig om innovaties los te krijgen?
- Welke systeeminnovaties zijn er te ontwikkelen om de duikers te vervangen?
- Hoe kunnen we hinderloos te werk gaan?
- Hoe kunnen wij deze innovatie/proven concept verder innoveren en uitbreiden, zodat wij gezamenlijk hebben bijgedragen aan landelijke  en internationale opgaves zoals klimaatadaptatie en hinderarme oplossingen.
- Welke samenwerkingsverbanden en business concepten zijn hiervoor bedenkbaar en kansrijk. Rekening houdend met elkaars ambities en belangen.
- Hoe kunnen we R&D inzetten in een aanbestedingstraject, gericht op het stimuleren van innovaties?
Wat wordt de eerste stap?

Innovatiepartnerschap
In het aanbestedingsrecht is een wijziging doorgevoerd om innovatie te bevorderen, het innovatiepartnerschap. De bedoeling van innovatiepartnerschap is (publieke) opdrachtgevers in hun veranderende taak meer in te kunnen laten spelen op maatschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen. Innovatiepartnerschap combineert het ontwikkelen van innovatieve oplossingen met het inkopen van de innovatie. Het innovatiepartnerschap wordt door Waterschap Rivierenland nu toegepast voor de ontwikkeling van een innovatieve waterspanningsmeter, maar is verder nog een nieuwe aanbestedingsvorm in Nederland. De gemeente Amsterdam wil op korte termijn ook starten met innovatiepartnerschap bij de renovatie van kademuren.
Agenda
De onderstaande sessies worden in 2017 georganiseerd:
Sessie 2. 12 september 2017 Deep Dive
Case gemeente Rotterdam - vervanging duikers
Tijd: 13u – 17u              
Sprekers 
Johan Vermeer, directeur Projectmanagement & Engineering, gemeente Rotterdam
Tim van de Laar, Rob Kuiken, Gemeente Amsterdam
Floris den Boer, Manager Innovation Procurement, PIANOo
Gerben Hofmeijer, afstudeerder innovatiepartnerschap op TU-Delft (nu AT Osborne)
Maarten Louwerse, Programmamanager GVB
Mozafar Said, Projectmanager gemeente Rotterdam
Nick Statham, Stadsontwikkeling Rotterdam

Hoe kunnen we de markt en de opdrachtgevers uitdagen innovatie in techniek en proces toe te passen.” ? In deze sessie zal in samenwerkingsverband een innovatieve aanpak onderzocht worden voor de vervanging van de vele duikers in de regio Rotterdam.
Sessie 3. 22 november 2017
13u – 17u, line up volgt zsm

Locatie bijeenkomst:
De BouwCampus is gevestigd op het terrein van TU Delft in gebouw 26 en goed bereikbaar met auto en OV (zie http://debouwcampus.nl/gebouw )
Adres: Van der Burghweg 1, 2628 CS Delft

Aanmelden voor de sessie van dinsdag 12 september kan tot uiterlijk 7 september bij Nick Statham (na.statham@rotterdam.nl)

Join the Club!

Rob Kuiken            Gemeente Amsterdam        rob.kuiken@amsterdam.nl
Maurice van Rooijen        Movares            maurice.van.rooijen@movares.nl  
Tim van de Laar            Gemeente Amsterdam        t.van.de.laar@amsterdam.nl
Nick Statham            Gemeente Rotterdam        na.statham@rotterdam.nl
Linda Docters van Leeuwen    Oxand                linda.docters@oxand.com

 

Verslag bijeenkomst 7 juni jl.

Op 7 juni was de eerste bijeenkomst op De Bouwcampus. Het eerste deel van de middag bestond uit presentaties over de kenmerken van het Innovatiepartnerschap door Floris de Boer (expert van PIANOo) en Gerben Hofmeijer (afgestudeerd op Innovatiepartnerschap aan de TU Delft). Daarna konden de deelnemers de nieuwe opgedane kennis direct met elkaar in praktijk brengen op een actuele case van de Gemeente Amsterdam over Kademuren.

Hier vind je het verslag!

Website door CM Specialist