Je bevindt je hier:

Baanbrekers Talkshow online! 

Op 18 oktober namen de Baanbrekers een talkshow op in samenwerking met de Pauw Academy. Met een flinke dosis lef maakten we dit programma met elkaar. Een experiment met een statement: wij moeten meer het positieve verhaal van de bouwsector uitdragen. Ook via de mediakanalen. Want de beweging van vernieuwers in de bouw moet sterker worden om de klimaatdoelstellingen te behalen. Deze persoonlijke verhalen van Baanbrekers geven energie aan degenen die al langer bezig zijn, of inspireren juist nieuwe mensen om in de bouw aan de slag te gaan. 

In 15 minuten maak je in vogelvlucht kennis met vier Baanbrekers; Carlita Vis, Esther van Eijk, Paul van Roosmalen en Wilco Bouwmeester. Zij vertellen over hun persoonlijke drive om de bouwsector in beweging te krijgen. Wil je meer weten over de innovaties waarover zij spreken? Dan kun je hier verdiepende links en meer informatie terugvinden. 

Het artikel over het gebrek aan veiligheid en innovatie in de bouw waar Serena naar verwijst in de intro lees je hier. 

Carlita Vis

Director new stratigic initiatives and innovation, Royal HaskoningDHV 

Carlita heeft n.a.v. het gesprek aan tafel nog aanvullende informatie over de innovatiecommunity van RoyalHaskoningDHV. Carlita: "Innoveren inspireert onze collega’s, partners en klanten natuurlijk. De innovatie community starten we nu intern om het daarna op te schalen. Onze kracht is juist dat we in onze onafhankelijke rol ( ik bedoel: niet gelieerd aan een specifieke bouwwijze door bezit van materieel of de noodzaak om bepaalde software producten te verkopen) echt partijen samen kunnen brengen. Vandaar ook ons motto “enhancing society together”!"

Royal HaskoningDHV heeft een inspiratiekanaal op youtube. Interessant om te zien met welke innovaties het bedrijf bezig is. 

Paul van Roosmalen 

Programmamanager Sustainable rooftop development, gemeente Rotterdam

Paul heeft de volgende tips voor mensen die graag daken willen bezoeken: In Rotterdam zijn onder andere het dak van de Hofbogen, de DakAkker en het Dakpark dagelijks en gratis te bezoeken. Daarnaast zijn op www.multifunctioneledaken.nl een groot aantal voorbeeldprojecten te vinden, in binnen – en buitenland.

 Het complete filmpje van Paul vind je hier: Ode aan het dak. 

Wilco Bouwmeester

Oprichter De Wegenscanners
 

Het complete filmpje van de Wegenscanners vind je hier. 

Esther van Eijk

InNUverende projectmanager Volker Wessels

Voor Esther is het een grote uitdaging om haar dromen en idealen te vertalen naar de concrete bouwpraktijk. Dat doet zij door te ondernemen binnen een grote corporate, Volker Wessels. Inspirerend is haar verhaal hoe zij de directie heeft meegekregen in haar visie het bedrijf tot het meest duurzame bouwbedrijf in 2025 te ontwikkelen. Na haar eerste pitch werd zij uit de directiekamer weggestuurd met de tekst: als je dit volgend jaar nog steeds wilt, kom dan maar terug met een plan hoe we dat doen. Esther werd op de proef gesteld en zette door. Zij schreef het Cradle 2 Cradle boekje voor de bouw en overtuigde daarmee haar directieteam dat de visie om de eerste afvalloze bouwer te worden geen luchtfietserij is.

Verrast door haar doorzettingsvermogen en uitgewerkte visie kreeg zij groen licht en richtte VandeBouwplaats op. Een bijzondere onderneming die een waardecreatie op gang brengt door bouwafval uit de afvalketen te halen. Esther is nu actief met het eerste circulaire viaduct in Kampen. In de talkshow doet zij een oproep om mee te doen met deze circulaire beweging in de infra. Wil jij meedoen? Stuur een mail naar Esther. 

 

 

 

Website door CM Specialist